Verzuim en re-integratie
WIA, WW, Wet poortwachter, re-integratieverplichtingen, het Eigen risicodragerschap, wat mag een bedrijf wel en niet vragen met het oog op de privacywetgeving en hoe zorgt u dat u toch voldoet aan de Wet Poortwachter?
Als bedrijf heeft u te maken met een wirwar aan wetten, regels, procedures, verplichtingen. Uitzoeken kost veel tijd. Als zelfstandig arbeidsdeskundige en Adviseur verzuim- en inkomensmanagement ondersteun ik u daarbij. Of het nu gaat om de terugkeer van een langdurig zieke medewerker of over het beëindigen van een contract. Uiteraard hoeft u niet af te wachten wat de bedrijfsarts zegt, maar kunt u ook kiezen voor preventief verzuimbeleid.
Verzuim levert standaard onrust, spanning en onzekerheid op; voor de medewerker door de instabiele situatie op fysiek en/of mentaal vlak, onzekerheid van werk en inkomen. Door de juiste informatie te geven, kan ik bij een medewerker onzekerheid wegnemen. Ik geef inzicht in de financiële gevolgen van verzuim; dit kan motiverend werken.
Voor de werkgever leveren de torenhoge kosten en administratieve rompslomp spanning en onzekerheid op, helemaal als blijkt dat een medewerker niet terug kan naar zijn eigen werk. Ik adviseer u bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van verzekeringen, aansturingen van verzuim en meer.
Als het gaat om ziekteverzuim krijgt u als werkgever te maken met heel veel regels. Denk hierbij aan:
- Proces rondom verzuim (wet verbetering poortwachter)
- Kosten verzuim
- Hoe voorkomt u verzuim
- WIA? Wat is dat en hoe zit dat?
- Eigenrisico dragerschap WGA
- Verzekeren tegen verzuimkosten
- Opstellen verzuimbeleid en protocol
- Trainen leidinggevenden en medewerkers
Raadpleeg de begrippenlijst om de vele begrippen op het gebied van verzuim te ontwarren.
Interessante links
Creëer voldoende ruimte voor een oplossing!